preskoči na sadržaj

Medicinska škola, Šibenik

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

Projekt mobilnosti Erasmus+ Srednje medicinske škole pod nazivom Excellence. Every Patient. Every Time.

Aktivnosti vezane uz Excellence. Every Patient. Every Time. projekt možete pratiti i na facebook stranici

https://www.facebook.com/excellence.everypatient.everytime/

excellence.everypatient@gmail.com

 

 

Facebook
 

VAŽNO!

Poštovani maturanti,

 

u vremenu smo drugačijega načina rada od onoga na koji smo svi navikli pa se moramo prilagoditi.

Kako je ovo vrijeme odjava, promjena i naknadnih prijava ispita obrasce zamolbe možete preuzet putem e-mail pošte (ana.grubisic1973@gmail.com).

Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.

                                                                                                                   Srdačan pozdrav

 

                                                                                           Koordinatorica:  ANA GRUBIŠIĆ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2018.

Ukupno: 172970
Ovaj mjesec: 892
Ovaj tjedan: 342
Danas: 4
Poveznice

 


 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom
Autor: Hrvoje Petrović, 20. 12. 2021.

 

 

 

 

 Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca uz aktivnosti promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

Vidi u Opširnije!


Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca uz aktivnosti promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom.

Također, nastoji se povećati svijest o dobitku i pozitivnim aspektima uključivanja osoba s invaliditetom u sve aspekte života. Za velik je broj ljudi to možda i jedini dan u godini kada se izdravisjete prepreka i problema s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću. Također, to je uvijek nanovo prilika da podsjetimo na važnost uklanjanja barijera za ravnopravan život osoba s invaliditetom, ne samo onih arhitektonskih, već i stereotipe i predrasude koje su rezultat naših stavova prema osobama s invaliditetom. 

Osobe s invaliditetom su osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja, koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprječavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima. Stoga je važno razumjeli i shvatili nužnost prilagodbi osobama s invaliditetom, njihove karakteristike i specifičnosti funkcioniranja, kao i ograničenja koje su posljedice oštećenja i bolesti s jedne strane, ali i prepreka koje im suvremeno društvo postavlja s druge strane. 

Na sva ova pitanja pokušali smo odgovoriti tijekom današnjeg susreta u krugu  Odjela fizikalne medicine i rehabilitacije, Opće bolnice Šibensko-kninske županije, gdje su učenici 3.A razreda medicinskih sestara/tehničara opće njege i 4.C razreda fizioterapeutskih tehničara sa svojim nastavnicima Hrvojem Petrovićem i Lidijom Mačukat razgovarali s dvije posebne osobe. Naime, Darko i Ivan su prvostupnici fizioterapije i zaposlenici su odjela, a ujedno su i osobe s invaliditetom. Kakva je prilagodba života na osobnom i profesionalnom planu s ambliopijom ili slabovidnošću, učenike je upoznao Darko,koji je odnedavno i službeni fizioterapeut na COVID odjelima, dok je Ivan kao gluha osoba učenike upoznao sa svojim hendikepom i kako se nosi s njim. Ivan je također i tumač prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika gluhim i nagluhim osobama na području Šibensko-kninske županije, kroz istoimeni EU projekt. Učenici su bili izrazito motivirani i kao aktivni sugovornici ovom su prilikom pripremili pitanja na hrvatskom znakovnom jeziku. 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju